first_img Area:  313 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!Courtesy of Nuno Brandão Costa+ 23 Share “COPY” CopyAbout this officeNuno Brandão CostaOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOliveira de AzemeisHousesPortugalPublished on September 28, 2010Cite: “House in Macinhata / Nuno Brandao Costa” 28 Sep 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausStonesCosentinoDekton Surfaces – Cap Ferrat BuildingStonesNeolithSintered Stone – Strata Argentum – Classtone CollectionAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®CeramicsTerrealCustom Shape Terracotta CladdingSeatingInterstuhlPillows – HUBPartitionsBuzzispacePrivacy Booth – BuzziRingMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?House in Macinhata / Nuno Brandao Costa是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily House in Macinhata / Nuno Brandao CostaSave this projectSaveHouse in Macinhata / Nuno Brandao Costa CopyHouses•Oliveira de Azemeis, Portugal Year:  2008 Housescenter_img Architects: Nuno Brandão Costa Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/79391/house-in-macinhata-nuno-brandao-costa Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/79391/house-in-macinhata-nuno-brandao-costa Clipboard Projects House in Macinhata / Nuno Brandao Costa Text description provided by the architects. The client wanted a house that would fulfil an old dream: to be in the living-room and watch the sea. The land was high but not enough to get a glimpse of the water down there in the West. Thus, the house kept rising volume after volume until it reached the living-room, opened and looking at the sea. Save this picture!Courtesy of Nuno Brandão CostaRecommended ProductsWoodSculptformTimber Click-on BattensStonesFranken-SchotterFlooring and Wall Tiles – Dietfurt LimestoneMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedStonesNeolithSintered Stone – Arctic White – Colorfeel CollectionA granite platform simulates a Northern house, placed on a stone threshing floor, with only two storeys. The third storey is hidden under the slope to open itself over Oliveira city, the bedrooms and below them the pool. The windows, many and large, are opened to every direction so that the house faces everywhere. Save this picture!Courtesy of Nuno Brandão CostaUpstairs the framework cuts out the westward landscape inside the living-room almost as a canvas painted only for this house, a dream once again drawn: “Ça c`est pour moi, le plus beau et le plus triste paysage du monde. C´est le même paysage de la page précédente, mais je lái dessiné une fois encore pour bien vous le montrer. C´est ici que le petit prince a apparu sur terre, puis disparu.” final excerpt of Le Petit Prince, Antoine Saint-ExupérySave this picture!Courtesy of Nuno Brandão CostaProject gallerySee allShow lessV&A at Dundee shortlist designs unveiledArticles’Art in Architecture’ Competition winnerArticles Share “COPY” Portugallast_img

Published by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *