first_imgArchDaily Area:  1056 m² Area:  1056 m² Year Completion year of this architecture project Todam Engineering Namhung Construction Co.Ltd Projects Housing Soogook Village / op’us architectsSave this projectSaveSoogook Village / op’us architects Structural Engineering: Year:  Electric Engineer:Myoungin SI EngineeringClient:The Sisters of MarySite Area:21,630.00㎡Gloss Floor Area:2,016.20㎡Building Scope:A,B building – 2F/ C,D building – 3FHeight:A,B building – 9.18m / C,D Building – 9.94mArchitect In Charge:Woo Daeseung, Cho Seongki, Kim HyoungjongDesign Team:Park Youseon, Yang Kunsu, Kim Jongdo, Yun Jongwon, Lee Sangdae, Nam Seongjin, Hwang Seoungho, Kim HuiyeonCity:BusanCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Joonhwan YoonRecommended ProductsPorcelain StonewareApavisaSlabs – ConcreteCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsJansenRoof Glazing – VISS Fire‘Please repair this house’, was a request that bore this project. As one of the Sisters of Mary institutions, it has operated a care aid programme for impoverished children for the past five decades. Its original aim was to improve the living conditions of adolescents by changing the spatial structure, which used to resemble an army camp. Upon close examination it became apparent that the fundamental problem was more than just their house and life.Save this picture!Floor PlanIt was confrontation of their fear of self-reliance after graduating from high school. How could they prepare for life alone without having experienced stability that a family unit can provide? The concept of nurture must change into one of self-reliance.Save this picture!© Joonhwan YoonThen what is architecture for self-reliance? A clue was found from the world ‘home’. A small town of eight houses were formed in place of a large building. It was it is not ‘revolution’ rather than ‘improvement’. Each house was named after a fruit tree planted in its grounds. Here, the system of house and life should change together.Save this picture!SectionChildren should manage everything by themselves. In each house, children are given a monthly common living allowance, to make their own rules and discussing their everyday lives. In just three short months, they became accustomed to ‘helping themselves’ at ‘their own home’. At last the seed of self-reliance sprouts in the largest child care institution of Korea.Project gallerySee allShow less20 Scholarships the AA BILBAO Visiting School: COMPUTING TOPOS III 2014 / Bilbao, SpainEventConference: Urban Routines 2013/14EventProject locationAddress:5-2 Amnam-dong, Seo-gu, Busan, South KoreaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share 2013 “COPY” photographs:  Joonhwan YoonPhotographs:  Joonhwan Yoon Soogook Village / op’us architects Year:  “COPY”center_img Photographs Interior: Mechanical Engineer: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/520727/soogook-village-op-us-architects Clipboard Monosome Design CopyHousing•Busan, South Korea Construction: CopyAbout this officeop’us architectsOfficeFollowProductsSteelConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingBusanHousingSouth KoreaPublished on July 01, 2014Cite: “Soogook Village / op’us architects” 01 Jul 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/520727/soogook-village-op-us-architects Clipboard South Korea Save this picture!© Joonhwan Yoon+ 27 Share Woojin Engineering Architects: op’us architects Area Area of this architecture project 2013last_img

Published by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *