first_img 2019 General Contractor: Charles Gallanti Inc. Save this picture!© Matthew Carbone+ 11Curated by Paula Pintos Share “COPY” Landscape Design: Photographs:  Matthew Carbone Manufacturers Brands with products used in this architecture project Lead Architect: Amagansett Modular House / MB Architecture ArchDaily CopyHouses•Amagansett, United States Area:  1800 ft² Year Completion year of this architecture project Projects Architects: MB Architecture Area Area of this architecture project MB Architecture Amagansett Modular House / MB ArchitectureSave this projectSaveAmagansett Modular House / MB Architecture Manufacturers: Ligne Roset, MUJI, Tolix, Saarinen, SnapSpace Solutions Maziar Behrooz ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/937982/amagansett-modular-house-mb-architecture Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/937982/amagansett-modular-house-mb-architecture Clipboard United States Associate Architect:Bruce EngelIntern:Eudine BlancardiStructural Engineering:Keith EwingCustom Furniture:Santiago CampomarCity:AmagansettCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Matthew CarboneRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. Our clients, a couple with 3 children, had purchased a triangular, wooded, corner lot on high ground in Amagansett, NY and contacted us to explore means of building a house for their summer and year-round-weekend use. The site is constricted due to its shape, but, due to its elevation, affords beautiful sunset views and light. Programmatically, we were asked to provide 4 bedrooms, 3 shareable bathrooms, kitchen and living spaces; plus, outdoor eating and recreation areas and a pool; and enough lawn area to play games.Save this picture!© Matthew CarboneMore critically, our clients had a limited budget—significantly below prevailing construction costs. They were open to exploring materials, methods of construction, and design strategies that would yield both affordable and exciting solutions.Save this picture!Floor plansBased on prior experience, we knew that conventional ‘stick-build’ construction using local labor would be prohibitively expensive. We suggested prefabricating the building off-site; and the use of shipping containers to lower cost, ease transportation, and provide the kind of design experimentation that they were open to. Our past work proved that by streamlining this process, we could achieve significant cost reductions.Save this picture!© Matthew CarboneBut shipping containers are inherently narrow (7’-2” wide, finished inside). So, we opted to stack two 40’ long x 8’ wide containers on top of two and carve out the interior floor/wall/ ceiling of half of this ‘4-pack’ unit to create a voluminous, 17’ tall, living space that would create an exciting and necessary spatial relief. To reach the second floor from this room, we chose to install a wide staircase, taking the whole width of a single container; in this manner, we extend the high living room ceiling and transform the stair itself into a kind of ‘amphitheatrical’ room that faces the backyard, pool, and sunsets—through floor-to-ceiling, wall-to-wall, windows.Save this picture!© Matthew CarboneThe simplicity of spatial layout and materials were sought to yield compelling and uncluttered rooms while achieving budget goals. As such, we used the rectilinear geometry of containers, and their inherent structural strengths to guide room layout and structural requirements. In fact, the small 10’ x 10’ 2nd-floor extension is essentially bolted and welded back to the main building and held in tension—it is devoid of beams underneath. The single container housing two bedrooms are placed slightly away from the main building to create courtyard-like outdoor spaces that allow the building to nestle into the sloping landscape while making the small house feel spacious.Save this picture!© Matthew CarboneA single tall oak tree was carefully retained during construction and maintains a pivotal point anchoring the two parts of the building together. The transparent bridge connecting these two building parts is surrounded by tall grasses and shrubs creating a pleasant walk-through experience both as one travels through the bridge and as one approaches the front door of the house. Our building was installed in two days; fully completed in two months, and cost significantly and meaningfully less than prevailing building costs.Save this picture!© Matthew CarboneProject gallerySee allShow lessIntroducing an Illustrated Series: Architecture and Cities Post-virusArticlesHouse for an Artist / Castroferro ArquitectosSelected Projects Share Photographs Year:  Houses CopyAbout this officeMB ArchitectureOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAmagansettOn FacebookUnited StatesPublished on April 21, 2020Cite: “Amagansett Modular House / MB Architecture” 21 Apr 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Amagansett 集装箱住宅 / MB Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY”last_img

Published by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *