first_img Photographs Mallarauco House / OF ArquitectosSave this projectSaveMallarauco House / OF Arquitectos Francisco Cepeda Projects “COPY” Lead Architect: Mallarauco House / OF Arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/941688/mallarauco-house-of-arquitectos Clipboard Chile “COPY” ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/941688/mallarauco-house-of-arquitectos Clipboardcenter_img Design Team:Francisco Cepeda, Alvaro Ramirez, Cristian FraserEngineering:Juan AcevedoLandscape:Ines CouveContractor:NovamiraCity:MallaraucoCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Pablo CasalsRecommended ProductsWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectWoodLunawoodThermowood FacadesDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. Located in the middle of a redwood forest planted at the end of the 19th century, there is a reserved area in the middle of a productive field in the Mallarauco valley, 40 kilometers from Santiago. A natural spring flows through the entire site , allowing the proliferation of aquatic plants and natural ponds. The Mallarauco house is located in an idyllic context. The original commission was to solve a traditional programme of bedrooms, leisure spaces and the respecti-ve services for a family, which would occupy the house on weekends and vacations. Understanding the context in which we operated, the first decision we made was to ‘explode’ the programme in multiple volu-mes. With this strategy it was possible to conserve all the sequoias, which was a basic principle for us, as well as a request from the client.Save this picture!© Pablo CasalsSave this picture!Main floor planSave this picture!© Pablo CasalsThe second decision was to carry out the the whole structure and partitioning of the house by means of a prefabricated wood system, with which we minimized the times of work, the impact and the possible damages that the construction could cause to the existing trees considerably. In addition this established a link with the predominant materiality of the place. An exterior footbridge communicates the different volumes, and organizes the circulations around the central area of the forest. The disposition of the different volumes embrace this center, while looking for an adequate relation with the views and the context in function of the programme that each contain. In this way, the main pavilion, which houses the service area – kitchen, living room and main bedroom, is located in front of a forest clearing, and functions as a border between the forest and an area clear of trees constituting a gateway to the whole. Thus the pavilion opens onto a sunnier space facing north, where the swimming pool, sauna and outdoor terraces are located. To the east, the main bedroom overlooks the water-course, allowing for clearer views over the vineyards and the Mallarauco valley. Then follows the guest pavilion which is located on another edge, between the watercourse and the red-wood forest. It houses en-suite bedrooms, children’s bedrooms, as well as a second level loft over the kitche-nette for the children to play quietly allowing guests to rest and relax.Save this picture!© Pablo CasalsSave this picture!SectionsSave this picture!© Pablo CasalsThe third pavilion is the “quincho”, which is completely immersed in the forest. It is designed without vertical enclosures to accentuate its relationship with the context and take advantage of the gentle breeze that runs through the forest in the summer months. A system of folding shutters and sliding doors allows protection on the coldest nights. As for its use, it is a central piece in this residence, a true encounter and meeting place for guests. Finally, it was decided to paint all the pavilions with a single dark tone, so that the whole integrates silently into the context of the woods environment.Save this picture!© Pablo CasalsProject gallerySee allShow lessHerewearch Journal Issue 01: Co-Times Digital Exhibition OpeningExhibition OpeningHaringey Glazed Extension / Satish Jassal ArchitectsSelected Projects Share CopyAbout this officeOF ArquitectosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMallaraucoOn FacebookChilePublished on June 17, 2020Cite: “Mallarauco House / OF Arquitectos” [Casa Mallarauco / OF Arquitectos] 17 Jun 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?红杉林住宅Mallarauco / OF Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Pablo Casals+ 22Curated by Clara Ott Share Architects: OF Arquitectos Area Area of this architecture project Year:  Photographs:  Pablo Casals 2018 Area:  450 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Mallarauco, Chile Houseslast_img

Published by admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *